Webcams
Vooruitzichten Surfweer.nl Surfweer Zaterdag 29 Augustus 2015

De zomer is weer even terug en gelijk zijn er geen golven meer. Dit geldt voor het hele weekend dus vragen wij even je aandacht voor het volgende. Een van ons, een surfer in hart en nieren, is bij een rondje mountainbike zodanig hard gevallen dat hij momenteel vanaf zijn schouders tot tenen verlamd is. Natuurlijk willen wij hem helpen met alles en ook om hem later weer het water in te krijgen zoals dat eerder bij door dwarslaesie getroffen golfsurfers  is gelukt. We hebben geen idee wie Lars is en wat hij deed, maar supporten de actie vanuit “SurfWeer“. Een dubbele interpretatie van dit woord. Hoewel wij er ons van bewust zijn dat de getroffen persoon überhaupt niet eens meer zou willen surfen in de toekomst.

Er zijn twee mogelijkheden om mee te doen. Enerzijds door een donatie te doen, waarbij je het gedoneerde bedrag tegoed krijgt om onbeperkt gratis de surfweer sms te ontvangen voor de geldende verdeelsleutel van 25,– voor 4 maanden of 72,50 voor een heel jaar. Lars was immers net als de mensen achter het surfweer een eenvoudige ZZP’er met maar weinig in de melk te brokkelen. Daarom is een klein bedrag ook welkom en heb je voor 6,50 al gratis een maand de surf sms. Stuur wel even een mailtje naar [emailprotected] met je 06- of 0032- nummer en het gedoneerde bedrag. Doe je dat niet, dan gaan we er vanuit dat je alleen wilt doneren en geen sms tegoed wenst.

De tweede mogelijkheid is mee te doen aan de stand up paddle tour door de grachten van Amsterdam op 20 september. Dit kan door zelf een account aan te maken via paddleforlars.com/aanmelden. Hoe het weer die dag er uit gaat zien weten we nog niet, maar de maand september begint in ieder geval met goed (surf)weer! Een hogedrukzone ligt ten westen van Ierland waardoor de lage druk een flinke val maakt boven het Deense en Noorse land. Die liggen hier nog wel een eindje vandaan dus heel veel wind zien we van deze depressies niet. Wel krijgen we de swell omdat de wind uit een noordelijke richting komt.

Deze bouwt dinsdagavond goed op waardoor het vanaf woensdag pas echt lekker surfen wordt. Er zit nog wel een klein voorafje in de loop van maandag als de onweersbuien van zondagmiddag zich weten uit te breiden tot een klein lagedrukgebiedje. Op de weerkaarten is al iets van een noordelijk windveld te zien voor zondagavond. Mogelijk brengt dit maandagochtend al redelijk wat nieuwe swell met zich mee. Dit weekend is het in ieder geval zo goed als flat en kun je alleen iets van het tweede en derde product wat je ziet op de home van de surfweershop gebruiken in je quiver 😉


27 surf-reports vandaag
Vooruitzichten NOAA/NCEP

Gegevens bijgewerkt: 7:35 uur.